16 september 2023
15:00

Västerås BK 30 2

Lysviks IF - Västerås BK 30 2 12-0 (6-0)

Tja var ska man börja i en match där man kan vinkla på många sätt. Vi kan börja med att säga att motståndet är seriens klart yngsta lag då de är Västerås Bks andralag och att ett heltaggat hemmalag var minst ett par nummer för stora för dom idag.
De ska dock ha en stor eloge för sin insats då de aldrig vek ner sig utan försökte rulla boll hela matchen samt att de längst bak hade en av matchens bästa spelare i deras välskolade målvakt som gjorde en var hel drös med fantastiska räddningar samt var dösäker på inlägg etc.
Kommer inte skriva nått speciellt om målen i referatet då fullständig beskrivning finns längre ner i matchfaktadelen.

Vi startar matchen fokuserat och belägrar deras planhalva vilket ger Alina X2 samt Amanda bra lägen första 5min men deras målis visar direkt vilken klass hon har och avstyr dessa chanser ned bravur. Lite suckar på bänken och funderingar på om de ska bli ännu en match där vi inte får till sista sparken på ett bra sätt men i 6.e kommer det viktiga tidiga målet.
Även om målskyttet var trögt till en början kändes det inte oroligt då skillnaden mellan lagen var såpass stor att de inte kunde gå fel väg och tror de tog runt 10 min innan de var på vår planhalva genom eget pass frammåt.
Förra matchen hade vi nästan bara spel på högerkanten i första halvlek men idag var det Erika på vänsterkanten som fick nästan all bollar när vi anföll. Trots detta var det Nora på andra kanten som låg bakom de tre första målen genom ett mål o två pass första halvtimmen. Sista kvarten släppte det lite mer och vi kunde gå in med en 6-0 ledning.
Vi visste att vi vid en tremålsvinst skulle passera Sturehov i tabellen och vid 1-0 funderade tränaren på att det skulle var bra om vi fixade det även om han var nöjd med en 1-0 seger så där fanns ingen risk för underskattning där.
Nu var ju det klart i paus men det fanns ingen som nämde tvåsiffrigt som alltid är lite häftigt att nå utan fokus var mer på att hjälpa Elin hålla en välförtjänt nolla.
När det gäller motståndarna så började de när den värsta anstormningen från oss la ner sig o vi blev lite bekväma att tuffa till sig både spelmässigt som kampmässigt. Deras ev respekt från start försvann mer o mer och de var faktiskt hetare i många dueller vilket gjorde att de mitt i halvleken kunde rulla boll ganska bra på mittplan men utan att kunna hota mot mål.
vi fortsätter trycka på i andra halvlek men till en början är måltorkan monumentan.
Detta beror till stor del på att vi är alldeles för bekväma o tar inga löpningar i djupled utan bara rullar bollen runt utan att komma till avslut. Faktum är att vi efter ca 15min i andra haft typ 3 avslut och det är inte bra med spelövertaget vi har.
Tror det blir en väckarklocka för våra offensiva spelare när Lotta efter ca 58min lyfts upp som defensiv mittfältare och inom några minuter löper till sig två fina chanser genom att gå fullt ut i djupled.Det är bara otur att hon inte blir tvåmålsskytt då ena avslutet går strax över o de andra i stolpen. När vi har såpass passningsskickliga spelare i laget så förstår jag inte varför vi har så svårt att ta dessa löpningar mer frekvent för även om vi gör många mål skulle vi bli ännu svårare att möta om vi ständigt hotade med löpningar i djupet.
Men som sagt de verkade bli en väckarklocka för nu började det hända saker målmässigt då vi blev mer bestämda runt straffområdet samtidigt som orken tynade ut i bortalaget. Förutom målen kommer vi ihåg när Erika fick en boll o trixade upp den innan hon avslutade på volley men skottet i stolpen. Erika hade även ett friläge som målisen räddade briljant.
Vi pratade om tidigare att vi hade som mål att Elin skulle få hålla nollan men det höll på att skita sig i 88e minuten när vi somnade till i defensiven vilket gav dom ett friläge där Elin fick briljera med en fin parad och det hade varit töligt om de fått spräcka nollan pga några sekunders passivitet från oss.
Sammanfattningsvis så säger ju siffrorna det mesta men vi ska som sagt ha med oss att vi mötte ett ungt lag som ska ha heder av sin inställning i 90min.
Ska vi gå in lite på rekord mm så:
-Detta är den största segern av alla i årets serie,
-Amands 6 mål i en match är ingen i närheten av i årets serie
- Amandas 6 mål slår också Alinas div 2 rekord för Lysvik som låg på 5.( Lysvik i alla serier har jag inte koll på och Emelie hade ju några magiska år tidigare i lägre serier och kan kanske gjort nått liknade).
Poängrekordet i div 2 fick dock Alina behålla då hennes 5+5 mot Leksand 2019 är riktigt svårtuggat.
- Emelis två mål på under minuten (9-0, 10-0) tror jag utan att ha vetskap är Lysviksrekord och svårslaget även i större perspektiv. Erika satte två på två min förra omgången o vi tyckte det var otroligt.
-Emelie gick idag förbi Alinas 17mål som Lysviks bästanotering för en spelare målmässigt i en div 2säsong då hon nu är uppe på 20.
Vi har nu faktiskt tre st i topp 10 i skytteligan.

Matchfakta: 12-0 (6-0)
Hörnor 4-0 (2-0)
Avslut på mål 22-2 (11-1)

1-0 6min Nora Vänsterhörna som tas bort men inte bättre än att Nora på andravåg behärskat kan lägga in bollen utom räckhåll för målisen.
2-0 18min Alina (Nora) Fint Idauppspel till Nora som lyfter perfekt i djupled på framlöpande Alina och hon rullar bollen lugnt förbi målis o in i bortre gaveln.
3-0 30min Amanda (Nora) Nora stormar fram på hökanten förljt av lågt inspel mot första stolpen där Amanda dyker upp strax före målis o kan vinkla in bollen.
4-0 36min Emelie (Alina) Alina bryter sig starkt fram till vänster med bra läge för avslut men rullar in bollen centralt till Emelie som får öppet mål två meter från mållinjen.
5-0 38min Alina (Erika) Erika lyfter fram boll mot Alina som tar emot bollen o vänder bort back innan hon lyfter in bollen över mv.
6-0 44min Amanda (Erika) Lotta lyfter fram en bra boll till Erika som för vilken gång i ordningen förtjänstfullt tuffar fram på vänsterkanten och hon rullar in bollen perfekt mot Amanda som får öppet mål.
57min Catrin in Hilma ut
7-0 64min Amanda Catrininlägg ger kalabalik framför mål och bollen rullar ut till Amanda som fr ca 10 met tåar in bollen.
70min Tilde in Julia ut
8-0 72min Amanda (Alina) Erika fint läge till vänster men rullar bollen mot bortre stolpen där Emelie o Alina löpt in o Alina lyckas på kortlinjen rull bak bollen mot Amanda som vinner närkamp innan hon dunkar in bollen.
9-0 80min Emelie (Amanda) Amanda sticker fram en fin djupledsboll mot Emelie som sticker fram foten o vinklar in bollen innan målisen hinner fram
81 Hilma in Alina ut
10-0 81min Emelie (Erika) Erika lägger en fin boll i djupet till vänster mot Emelie som i utkanten av straffområdet kommer runt mv o rullar in bollen i tomt mål.
11-0 84min Amanda (Emelie) Amanda får en fin boll i djupet av Emelie och i friläge avslutar hon säkert.
12-0 90min Amanda (Hilma) Boll mot Hilma centralt som med matchens delikatess via en klackspark friställer Amanda som avslutar på perfekt sätt.